Γ. Μαρτίνος: Συνεργασία- κλειδί για την αγορά των bulk carriers

Γ. Μαρτίνος: Συνεργασία- κλειδί για την αγορά των bulk carriers

1999
Γ. Μαρτίνος: Συνεργασία- κλειδί για την αγορά των bulk carriers

Τη συνεργασία τους ανακοίνωσαν, η ελληνικών συμφερόντων Signal Ocean του Γιάννη Μαρτίνου και ο ναυλομεσιτικός οίκος Simpson Spence Young (SSY), με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας για την εμπορική διαχείριση των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών, η συνεργασία τους θα επιτρέψει την ανάπτυξη τεχνολογικών εργαλείων που θα σχετίζεται με την ανάλυση δεδομένων, τα οποία και θα διατεθούν στους ειδικούς των ναυλώσεων, στην αγορά των bulk carriers.

Ο πρόεδρος της SSY, κ. Mark Richardson τόνισε πως «Στο πλαίσιο της τεχνολογικής μας στρατηγικής, αναγνωρίζουμε ότι στον ναυλομεσιτικό κόσμο υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για νέες τεχνολογίες, οι οποίες θα στηρίζονται στην ανάλυση δεδομένων. Η Signal Ocean ήδη παρέχει κορυφαίες λύσεις στην αγορά και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να αναπτύξουμε περαιτέρω καινοτομίες».

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μαρτίνος ανέφερε: «Η στρατηγική συνεργασία μας με την SSY, έναν από τους μεγαλύτερους και πιο διορατικούς ναυλομεσίτες του κόσμου, μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μία ιδιαίτερα προσοδοφόρα λύση για την αγορά του ξηρού φορτίου. Η φιλοδοξία μας είναι να καλύψουμε όλα τα μεγέθη πλοίων ξηρού φορτίου, παρέχοντας στους χρήστες μας πολύ καλή κατανόηση της δραστηριότητας στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου σε πραγματικό χρόνο».

Η πρώτη φάση της συνεργασίας των δύο εταιρειών θα επικεντρωθεί στη δοκιμή και την τελειοποίηση της τεχνολογίας.

Η Signal Ocean

Η ψηφιακή πλατφόρμα Signal Ocean επιτρέπει στους ναυλωτές, ναυλομεσίτες και ιδιοκτήτες εμπορικών πλοίων να συλλέγουν και να αναλύουν με ασφάλεια ένα εύρος πληροφοριών που προέρχονται από δημόσιες ή ιδιωτικές βάσεις δεδομένων.

Αξιοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση η πλατφόρμα συλλέγει, επεξεργάζεται και ταξινομεί τις διαθέσιμες πληροφορίες μέσω του λογισμικού της και προσφέρει αποκλειστικές και εξατομικευμένες υπηρεσίες εκσυγχρονίζοντας τη διαδικασία ανάλυσης δεδομένων και λήψης αποφάσεων στη ναυτιλία.

Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να έχουν εικόνα των συνθηκών και των εξελίξεων της αγοράς σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ναυλώσεων και βραχυπρόθεσμων προβλέψεων διαθεσιμότητας και σχετικής ανταγωνιστικότητας βαποριών που συμμετέχουν στις ανά τον κόσμο ναυτιλιακές αγορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.