Νέα deals με επίκεντρο τα scrubbers

Νέα deals με επίκεντρο τα scrubbers

514
Νέα deals με επίκεντρο τα scrubbers

Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει για το sulphur cap 2020, πλοιοκτήτες, διυλιστήρια και εταιρείες κατασκευής scrubbers εντατικοποιούν τις εργασίες τους προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμοι για τη μεγάλη μετάβαση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες κατασκευής scrubbers Clean Marine και FMSI αποκάλυψαν τα σχέδιά τους για ενδεχόμενη συγχώνευσή τους ώστε τα εν λόγω συστήματα καθαρισμού να αυξήσουν το μερίδιό αγοράς τους.

Μέσω της συγχώνευσής τους, οι δύο εταιρείες θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση τους πρώτους μήνες του 2020, καθώς επίσης και να μειώσουν τους χρόνους παράδοσης scrubbers προς όφελος των πλοιοκτητών. Να σημειωθεί ότι συνολικά οι δύο εταιρείες έχουν αυτή τη στιγμή παραγγελίες για 260 scrubbers.

Παράλληλα, η ενοποιημένη εταιρεία αναμένεται να επενδύσει σημαντικά στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης νέων πράσινων τεχνολογιών όχι μόνο για τη ναυτιλία, αλλά και για άλλους κλάδους.

Τέλος, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους θα αυξήσει τη χρήση scrubbers.

Φωτό: Clean Marine

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.