UPS: Drones και φάρμακα… εξ ουρανού

UPS: Drones και φάρμακα… εξ ουρανού

103
UPS: Drones και φάρμακα… εξ ουρανού

Η UPS, μέσω της θυγατρικής της UPS Flight Forward, και η CVS Pharmacy ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους προς την ανάπτυξη νέων τρόπων παράδοσης μέσω drones. Στους στόχους που έχουν θέσει οι δύο εταιρείες είναι και η μεταφορά φαρμάκων στα σπίτια των πελάτων της CVS. Μέχρι στιγμής, βέβαια, δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονικό πλάνο έναρξης των δοκιμαστικών πτήσεων.

Η UPS Flight Forward είναι η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ με πλήρη άδεια για να επιχειρεί εμπορικές διά αέρος μεταφορές με drones και έχει ήδη εκτελέσει τις πρώτες πτήσεις, μεταφέροντας φάρμακα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου WakeMed. Στόχος της είναι να αναπτυχθεί περαιτέρω στο είδος των μεταφερόμενων αγαθών και να εξελιχθεί προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε περισσότερους τομείς.

Η CVS Pharmacy αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ, τόσο σε αριθμό καταστημάτων όσο και σε αριθμό εκτέλεσης συνταγογραφήσεων.

Φωτό: Ηyeri Κim/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.