Ο αρχηγός ΓΕΝ στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

Ο αρχηγός ΓΕΝ στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

44
Ο αρχηγός ΓΕΝ στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος

Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, από την Τρίτη 15 έως την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, συμμετείχε στο 12ο Περιφερειακό Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (Regional Seapower Symposium – RSS 2019), το οποίο διεξήχθη στη Βενετία.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου ο Αρχηγός ΓΕΝ ήταν ομιλητής στην 1η θεματική ενότητα με τίτλο “The International law of the sea: From Montego Bay to a new model? The impact on Navies and others”, με προεδρεύουσα χώρα την Αίγυπτο, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και στον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού στην ανάπτυξη και ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών συνεργασιών και πρωτοβουλιών. Επίσης είχε προγραμματισμένες συνομιλίες με τους ομολόγους του της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Σιγκαπούρης, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση των Αρχηγών Ναυτικού (CHONs) των κρατών μελών της Αδριατικής και Ιόνιας Πρωτοβουλίας (ADRION) και της Πρωτοβουλίας “European Carrier Group Interoperability Initiative” (ECGII) με κύριο θέμα το μέλλον των πρωτοβουλιών και τις ευκαιρίες για περαιτέρω αναβάθμιση της συνεργασίας τους.

Τέλος, στο περιθώριο του Συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεαπόλεως και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ (Commander Allied Joint Force Command Naples – U.S. Naval Forces Europe – Africa) Admiral James G. Foggo III USN και με τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Allied Maritime Command – MARCOM) Vice Admiral Keith Blount CB OBE, RN με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.