Αντίο Βόρεια Θάλασσα για την Energean

Αντίο Βόρεια Θάλασσα για την Energean

176
Αντίο Βόρεια Θάλασσα για την Energean

Συμφωνία για την πώληση των δραστηριοτήτων έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας ανακοίνωσε σήμερα η Energean.

Η εταιρεία απέκτησε τις συγκεκριμένες δραστηριότητες στο πλαίσιο της εξαγοράς του χαρτοφυλακίου έρευνας και παραγωγής της Edison, ενώ αγοραστής είναι η εταιρεία Neptune, η oποία δραστηριοποιείται στον τομέα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία.

Οι δραστηριότητες που μεταβιβάζονται είναι τα υπό ανάπτυξη projects Nova (15%) και Dvalin (10%) στη Νορβηγία, ενώ το μεταβιβαζόμενο χαρτοφυλάκιο στο Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει τα πεδία Scott (10.5%), Telford (15.7%), Tors (68%) και Wenlock (80%) που βρίσκονται στην παραγωγή εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς και τις συμμετοχές στο Markham (3.1%), στην ανακάλυψη στο Glengorm (25%) καθώς και στην άδεια Isabella (10%), όπου αναμένεται η πραγματοποίηση ερευνητικής γεώτρησης στις επόμενες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται, ότι η Energean έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Edison E&P έναντι 750 εκατ. δολαρίων. Το τίμημα της πώλησης των δραστηριοτήτων της Βόρειας Θάλασσας είναι 250 εκατ. δολάρια συν επιπλέον 30 εκατ. δολάρια που θα καταβληθούν στην Energean υπό προϋποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.