MSC Cruises: Πιστή στη δέσμευση προστασίας του περιβάλλοντος

MSC Cruises: Πιστή στη δέσμευση προστασίας του περιβάλλοντος

59
MSC Cruises: Πιστή στη δέσμευση προστασίας του περιβάλλοντος

Η εταιρεία MSC Cruises πρόκειται να παραλάβει ένα νέο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα αποτελεί το πιο προηγμένο πλοίο του στόλου της, το οποίο θα διαθέτει νέες τεχνολογίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, το «MSC Grandiosa» θα είναι εξοπλισμένο με ένα τελευταίας τεχνολογίας σύστημα Επιλεκτικής Καταλυτικής Αναγωγής (SCR) καθώς και με ένα προηγμένο Σύστημα Επεξεργασίας Λυμάτων (AWT).

Το σύστημα SCR θα μετατρέπει, μέσω ενός καταλύτη, τα οξείδια του αζώτου που προέρχονται από τη λειτουργία του κινητήρα σε άζωτο και νερό, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές NOx κατά 90%. Επιπλέον, μέσω του συστήματος επεξεργασίας λυμάτων, τα απόβλητα του «MSC Grandiosa» θα υποβάλλονται σε μια ολοκληρωμένη διαδικασία φιλτραρίσματος, η οποία ανταποκρίνεται στο λεγόμενο «Baltic Standard» και προσφέρει υψηλότερο επίπεδο καθαρισμού σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων.

Το πλοίο θα διαθέτει ακόμη ένα σύστημα για να συνδέεται με το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας του εκάστοτε λιμανιού, ώστε να λαμβάνει ηλεκτρική ισχύ, μειώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις εκπομπές του κατά τη διάρκεια των ελλιμενισμών.

Το «MSC Grandiosa» θα συμμορφώνεται με τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά πρότυπα που έχει θέσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) και θα είναι ειδικά πιστοποιημένο ώστε να επιχειρεί σε ευαίσθητα περιβάλλοντα, όπως η Βαλτική Θάλασσα και η Αλάσκα.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.