Με 23.764 TEUs τα μεγαλύτερα containerships για την Evergreen

Με 23.764 TEUs τα μεγαλύτερα containerships για την Evergreen

702
Με 23.764 TEUs τα μεγαλύτερα containerships για την Evergreen
Φωτό: EVERGREEN MARINE CORP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Samsung Heavy Industries ανακοίνωσε τη λήψη παραγγελίας για τη ναυπήγηση έξι containerships χωρητικότητας 23.000 TEUs από την Evergreen Marine Corporation.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα containerships που θα έχουν ναυπηγηθεί, με μήκος 400 μ., πλάτος 61,5 μ. και ύψος 33,2 μ., τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν 23.764 κοντέινερ, καθιστώντας τα με πολύ μικρή διαφορά μεγαλύτερα από το «MSC Samar», του οποίου η χωρητικότητα ανέρχεται σε 23.756 TEUs.

Το συνολικό τίμημα των παραγγελιών ανέρχεται σε $920 εκατ. και πλέον το βιβλίο παραγγελιών της SHI για πλοία αυτού του μεγέθους (23.000 TEUs) αριθμεί 14 πλοία.

Συνολικά, οι παραγγελίες για ναυπηγήσεις πλοίων της Samsung Heavy Industries για το τρέχον έτος ανέρχονται σε 35 πλοία διαφόρων τύπων, εκ των οποίων –μεταξύ άλλων– 14 πετρελαιοφόρα, 11 LNG carriers και 6 containerships, με τη συνολική αξία των παραγγελιών να φτάνει τα $5,1 δις.

Αξιωματούχος της SHI δήλωσε ότι «η ζήτηση για ultra large containerships (ULCV) αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι πλοιοκτήτες έχουν μειώσει τα κόστη μέσω οικονομιών κλίμακας. Βασιζόμενη στις προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των smart ships, στη μειωμένη κατανάλωση και στη νέα σχεδίαση, η SHI θα συνεχίσει να ηγείται στην αγορά των ultra large πλοίων».

Φωτό: Jerry Lampen/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.