Νέο εμβόλιο στη μάχη ενάντια στον Ebola

Νέο εμβόλιο στη μάχη ενάντια στον Ebola

60
Νέο εμβόλιο στη μάχη ενάντια στον Ebola

Σημάδια μερικής υποχώρησης δείχνουν, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα κρούσματα της επιδημίας του ιού Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Η επιδημία ξέσπασε τον Αύγουστο του 2018, με περισσότερα από 3.150 ήδη επιβεβαιωμένα περιστατικά. Ωστόσο, «δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός», σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Tedros Adhanom Gheybreyesus, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς «ο κίνδυνος μετάδοσης παραμένει υψηλός».

Στόχος του ΠΟΥ ‒όσον αφορά την αντιμετώπιση της επιδημίας, που θα μπορούσε να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις‒ είναι η αποφυγή μετάδοσης του ιού σε γειτονικές χώρες. Μάλιστα διερευνάται ο θάνατος, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ενός ανθρώπου, που πιθανώς να προκλήθηκε από τον ιό, στη γειτονική Τανζανία.

Στον αγώνα για την αντιμετώπιση της επιδημίας θα εισέλθει και ένα καινούργιο εμβόλιο, το όποιο θα ξεκινήσει να διανέμεται στα μέσα Οκτωβρίου από την Johnson & Johnson και θα χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον από τη Merck ως μια επιπλέον «ασπίδα» αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού.

Φωτό: AHMED JALLANZO/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.