H Minerva επιλέγει το RINACube για την παρακολούθηση του στόλου της

H Minerva επιλέγει το RINACube για την παρακολούθηση του στόλου της

2610
H Minerva επιλέγει το RINACube για την παρακολούθηση του στόλου της

Η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine Inc., μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης πλοίων παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει στην ψηφιακή πλατφόρμα RINACube του νηογνώμονα RINA, μια νέα λύση για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του στόλου της. Η πλατφόρμα RINACube αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργική αποδοτικότητα, αφού μέσω συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, θα παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό του γραφείου αλλά και στα πληρώματα να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις. Η πλατφόρμα RINACube θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα σχετικά με το πλοίο και το ταξίδι, καθώς και KPIs, ενώ θα παρέχει και πολύτιμες πληροφορίες επιτρέποντας έτσι την καλύτερη παρακολούθηση και τη βελτίωση των λειτουργιών των πλοίων.

Ο Σωκράτης Δημακόπουλος, Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Minerva Marine Inc, δήλωσε: “Η Minerva Marine αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης στο κομμάτι της βελτιστοποίησης της λειτουργίας και του ελέγχου των πλοίων του στόλου της, ενισχύοντας τη λήψη αποφάσεων και τον προγραμματισμό, εξασφαλίζοντας αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους, καθώς και πιο διαφανείς και συμμορφούμενες διαδικασίες.”

Ο Paolo Moretti, Marine Chief Commercial Officer του RINA ανέφερε σχετικά: “Αναγνωρίσαμε από τα πρώτα στάδια το τεράστιο δυναμικό των ψηφιακών τεχνολογιών για την αύξηση της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων στο ναυτιλιακού τομέα και πιστεύουμε ακράδαντα στο ρόλο που θα έχουν οι νηογνωμόνες στη διαδικασία αυτή. Παρακολουθούσαμε προσεκτικά τις ανάγκες της αγοράς καθώς αναπτύσσαμε το RINACube, το οποίο έχει πλέον εγκατασταθεί σε αρκετά πλοία. Το προϊόν είναι πλέον ώριμο και περιλαμβάνει την τεράστια εμπειρία του RINA στον τομέα της ναυτιλίας. Η Minerva Marine εντάσσεται στον αυξανόμενο αριθμό ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν επιλέξει την ψηφιακή μας πλατφόρμα.

Φωτό: Minervamarine.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.