Εξέλιξη-σταθμός για τις συνδυασμένες μεταφορές στην Κίνα

Εξέλιξη-σταθμός για τις συνδυασμένες μεταφορές στην Κίνα

129
Εξέλιξη-σταθμός για τις συνδυασμένες μεταφορές στην Κίνα

Μία εκ των μεγαλύτερων σιδηροδρομικών γραμμών μεταφοράς εμπορευμάτων στον κόσμο αναμένεται να εγκαινιαστεί έως το τέλος του μήνα.

Ο λόγος για το ‒συνολικού προϋπολογισμού $30 δις‒ δίκτυο Haoji, το οποίο έχει κατασκευαστεί για τη μεταφορά άνθρακα από τα βόρεια πεδία εξόρυξης της Κίνας προς τις ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας.

Η China Railways εργάζεται περίπου επτά χρόνια για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, μέσω του οποίου εκτιμάται ότι θα μεταφέρονται 200 εκατ. τόνοι ετησίως.

Η ολοκλήρωση του έργου θα ενισχύσει το δίκτυο μεταφορών άνθρακα για πολλούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, των οποίων η συνολική ισχύ ανέρχεται σε 1.100 GW. Εντύπωση προκαλούν επίσης οι εκτιμήσεις ότι, παρά τις συνεχείς ρυθμίσεις για τη μείωση της χρήσης άνθρακα στον ασιατικό γίγαντα, το επόμενο διάστημα θα επέλθει «τσουνάμι» νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα συνολικής ισχύος 259 GW.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα μειώσει τον χρόνο που απαιτείται από τα ποταμόπλοια για τη μεταφορά άνθρακα στην ποτάμια διαδρομή από το Σαανσί προς το Χουνάν, το Χουμπέι και το Τσιανγκσίτις από τις είκοσι στις τρεις ημέρες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.