Κινεζική οργή για τις κατηγορίες κυβερνοεπιθέσεων στην Airbus

Κινεζική οργή για τις κατηγορίες κυβερνοεπιθέσεων στην Airbus

127
Κινεζική οργή για τις κατηγορίες κυβερνοεπιθέσεων στην Airbus

To Πεκίνο έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που έκαναν λόγο για απόπειρα Κινέζων χάκερ να προσβάλουν το ηλεκτρονικό σύστημα και να υποκλέψουν στοιχεία από τoν ευρωπαϊκό κολοσσό κατασκευής αεροσκαφών Airbus.

«Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπου, χωρίς καμία απόδειξη, πάντα γινόταν λόγος για κινεζική δράση», ανέφερε ο Geng Shuang, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι αυτές οι πρακτικές είναι αντιεπαγγελματικές και ανεύθυνες και έχουν δευτερεύοντα κίνητρα, τονίζοντας ότι η Κίνα ανέκαθεν υπερασπιζόταν την ηλεκτρονική ασφάλεια.

Η κινεζική αντίδραση ήρθε λίγες ημέρες αφότου το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ανέφερε ότι τόσο η Rolls-Royce όσο και η γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Expleo (και οι δύο στενοί προμηθευτές της Airbus) είχαν μπει στο στόχαστρο χάκερ.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν διασαφηνίζεται εάν οι εν λόγω απόπειρες κυβερνοεπιθέσεων οδήγησαν σε παραβίαση στοιχείων της Airbus ή εάν έπληξαν τις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας.

Τέλος, το AFP σημειώνει ότι η Airbus έχει αποτελέσει στόχο τεσσάρων μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, με κυριότερο κίνητρο την ανάκτηση στοιχείων για το αεροσκάφος A400M της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φωτό: Ηo7dog/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.