Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στα ναυπηγεία HHI

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στα ναυπηγεία HHI

136
Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στα ναυπηγεία HHI

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, εργαζόμενοι της Hyundai Heavy Industries με κύριο αίτημά τους την αύξηση των απολαβών τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο στην πόλη Ουλσάν της Hyundai, το οποίο βρίσκεται 400 χλμ. νοτιοανατολικά της Σεούλ, σταμάτησαν 4 ώρες νωρίτερα τις εργασίες τους ενώ το σωματείο των εργαζομένων ενημέρωσε ότι σε κάτι ανάλογο θα προβεί και την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σωματείο και η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύονται από τις 2 Μαΐου για να βρεθεί η χρυσή τομή, ωστόσο όλες οι απόπειρες έπεσαν στο κενό. Μεταξύ των προτάσεων των εργαζομένων, είναι η αύξηση των βασικών μηνιαίων απολαβών κατά $103.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της  Hyundai Heavy Industries είχαν ξεκινήσει κύμα κινητοποιήσεων την άνοιξη καθώς εναντιώνονταν στην επικείμενη συγχώνευση με τη DSME.

Τέλος εργαζόμενοι της  Hyundai Mipo Dockyard, θυγατρικής της Hyundai Heavy, ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν δεν επέλθει συμφωνία έως τα τέλη Σεπτέμβρη.

Φωτό :ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.