HHI: Προχωρά στον σχεδιασμό ενός νέου LPG Carrier

HHI: Προχωρά στον σχεδιασμό ενός νέου LPG Carrier

103
HHI: Προχωρά στον σχεδιασμό ενός νέου LPG Carrier

Το κορεατικό ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. (HHI) έλαβε από το νηογνώμονα DNV GL Έγκριση Επί της Αρχής (Approval In Principle) για το σχεδιασμό ενός νέου πλοίου μεταφοράς υγραερίου (LPG) διπλού καυσίμου και χωρητικότητας 91,000 κυβικών μέτρων. Ο Johan Petter Tutturen, Business Director στον τομέα των Gas Carriers του DNV GL παρέδωσε το σχετικό πιστοποιητικό στον Hyung Kwan Kim, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Διευθυντή Τεχνολογίας της HHI, στην έκθεση Gastech που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον.

“Η συγκεκριμένη έγκριση αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη καινοτομία που επιδεικνύει η HHI στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς LPG. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που λαμβάνουμε αυτό το πιστοποιητικό, καθώς ο συγκεκριμένος σχεδιασμός πλοίου χωρητικότητας 91.000 κυβικών μέτρων αποτελεί τη βάση για την κατασκευή των μεγαλύτερων έως σήμερα πλοίων που χρησιμοποιούν φορτίο LPG ως καύσιμο”, δήλωσε ο Hyung Kwan Kim.

Στις μέρες μας, με τις ναυτιλιακές εταιρείες να αντιμετωπίζουν όλο και αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές, το LNG αποτελεί μια επιλογή ως εναλλακτικό καύσιμο για περισσότερα από 350 πλοία παγκοσμίως, ενώ το υγραέριο ως καύσιμο πλοίων έχει υιοθετηθεί από περιορισμένο μόνο αριθμό πλοίων. Ωστόσο, το υγραέριο θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή, καθώς το ενεργειακό και κεφαλαιουχικό του κόστος είναι σχετικά χαμηλό, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως πιθανός πρόδρομος για τη χρήση της αμμωνίας ως καύσιμο πλοίων.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός ενός πλοίου μεταφοράς LPG διπλού καυσίμου με μια αξονική γεννήτρια (EMG) μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες φορτίου και να μειώσει το λειτουργικό κόστος καθώς και τις εκπομπές CO2, μειώνοντας τις ώρες λειτουργίας των γεννητριών που χρησιμοποιούν καύσιμο ντίζελ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.