ΙΜΟ: Θέλουμε (περισσότερες) γυναίκες στη ναυτιλία!

ΙΜΟ: Θέλουμε (περισσότερες) γυναίκες στη ναυτιλία!

1794
ΙΜΟ: Θέλουμε (περισσότερες) γυναίκες στη ναυτιλία!

Η εκδήλωση του ΙΜΟ με θέμα «Empowering Women in the Maritime Community» ήταν ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς και πιο προβεβλημένες του London International Shipping Week, που έλαβε χώρα στις 9-13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Στην ειδική ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Inmarsat και την WISTA International στις 10 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν εκτενώς η ψηφιοποίηση αλλά και η διαφοροποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ωστόσο με μια πιο αντισυμβατική ματιά.

Oι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με τον γ.γ. του IMO, Κίτακ Λιμ, o οποίος ανέφερε ότι, καθώς η φύση της εργασίας αλλάζει, είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξεταστούν και να επαναξιολογηθούν οι παραδοσιακοί ρόλοι στην αγορά εργασίας, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη φυλετική ισότητα στη ναυτιλία. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η ισότητα των δύο φύλων στη βιομηχανία είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου η τελευταία να ελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερες δεξιότητες από ένα ευρύ πληθυσμιακό δείγμα σε όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΜΟ προωθεί διαρκώς, μέσω πρωτοβουλιών, την παρουσία των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Φέτος, μάλιστα, η Διεθνής Ημέρα Ναυτιλίας θα είναι αφιερωμένη στον ρόλο της γυναίκας στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.