Σόγια: ιστορική συμφωνία Κίνας-Αργεντινής

Σόγια: ιστορική συμφωνία Κίνας-Αργεντινής

440
Σόγια: ιστορική συμφωνία Κίνας-Αργεντινής

Η Κίνα αναμένεται να επιτρέψει για πρώτη φορά την εισαγωγή σόγιας-ζωοτροφής για χοίρους από την Αργεντινή σε ένα deal, το οποίο ανακοινώθηκε στο Μπουένος Άιρες την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου.

Η επικύρωση της συμφωνίας έρχεται μετά την επιθεώρηση Κινέζων αξιωματούχων σε αργεντίνικα εργοστάσια επεξεργασίας σόγιας, η οποία προορίζεται για ζωοτροφή, τον περασμένο μήνα.

Όπως σημείωσε στο Reuters o Gustavo Idigoras, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εξαγωγέων Σιτηρών, πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία για τη χώρα, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια επιχειρεί να διεισδύσει στην εν λόγω αγορά. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι οι αποστολές σόγιας δεν θα ξεκινήσουν άμεσα

Άλλωστε Αργεντινή και Βραζιλία αποτελούν τους μεγάλους κερδισμένους από την σινοαμερικανική κόντρα καθώς οι ανάγκες του ασιατικού γίγαντα για εισαγωγές σόγιας είναι μεγάλες.

Η Αργεντινή, η οποία αποτελεί τον νο.1 εξαγωγέα επεξεργασμένης σόγιας, αναμένει ότι οι φετινές της εξαγωγές σόγιας για ζωοτροφή θα αγγίξουν τους 26 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.