K Line: παραλαβή ενός φιλικού προς το περιβάλλον φορτηγού πλοίου

K Line: παραλαβή ενός φιλικού προς το περιβάλλον φορτηγού πλοίου

456
K Line: παραλαβή ενός φιλικού προς το περιβάλλον φορτηγού πλοίου

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd., γνωστή και ως “K” Line, ανακοίνωσε την παραλαβή του πλοίου «CORONA CITRUS», ενός ειδικά σχεδιασμένου πλοίου μεταφοράς άνθρακα χωρητικότητας 88,000 DWT, από το ναυπηγείο Marugame Headquarters της Imabari Shipbuilding Co., Ltd στις 11 Σεπτεμβρίου 2019. Η σειρά «Corona» αποτελείται από καινοτόμα πλοία μεταφοράς άνθρακα τα οποία έχουν σχεδιαστεί με μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερο βύθισμα και θεωρούνται έτσι καταλληλότερα ώστε να εισέρχονται στα λιμάνια των θερμοηλεκτρικών σταθμών της Ιαπωνίας για να ξεφορτώνουν το φορτίο τους.

Το «CORONA CITRUS» είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό εξοικονόμησης ενέργειας (Weather Adapted Duct- WAD), ο οποίος τοποθετείται μπροστά από την προπέλα και ενισχύει την απόδοσή της, καθώς και με ένα Hybrid Fin πίσω από την προπέλα, το οποίο πετυχαίνει περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας. Το πλοίο διαθέτει ακόμη σύγχρονη οικολογική τεχνολογία, όπως για παράδειγμα σύστημα για τη διαχείριση του θαλάσσιου έρματος, το οποίο προστατεύει τα θαλάσσια οικοσυστήματα, και σύστημα καθαρισμού καυσαερίων (SOx Scrubber) που εξαλείφει τα οξείδια του θείου από τα καυσαέρια του κινητήρα και επιτρέπει στο πλοίο να συμμορφώνεται με τον κανονισμό για τα SOx που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020.

To CORONA CITRUS πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυρίως για τη μεταφορά άνθρακα σε θερμοηλεκτρικές μονάδες για λογαριασμό της Electric Power Development Co., Ltd.

Φωτό: Κ Line

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.