“K” Line: Πράσινη χρηματοδότηση για Ro-Ro κατανάλωσης LNG

“K” Line: Πράσινη χρηματοδότηση για Ro-Ro κατανάλωσης LNG

115
“K” Line: Πράσινη χρηματοδότηση για Ro-Ro κατανάλωσης LNG

Η ιαπωνική “K” Line ανακοίνωσε πρόσφατα συμφωνία operating lease για το πλοίο, τύπου Ro-Ro, «Century Highway Green», μέσω πράσινης χρηματοδότησης από τις τράπεζες Mizuho Bank Ltd. (MHBK) και Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd. (SMTB).

Το δάνειο γι’ αυτή τη συναλλαγή αποτελεί το πρώτο χρηματοδοτικό πακέτο για την κλιματική μετάβαση (Climate Transition Finance) στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της “Κ” Line. Στόχος των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων είναι η υποστήριξη εταιρειών οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Το μέγεθος του δανείου θα ανέλθει σε περίπου $53,6 εκατ.

Το «Century Highway Green», κατανάλωσης LNG, δυνητικά θα μπορεί να προσφέρει μείωση στις εκπομπές οξειδίου του αζώτου κατά σχεδόν 100% και μείωση στις εκπομπές οξειδίων του θείου κατά περίπου 80-90%, σε σύγκριση με πλοία τα οποία καταναλώνουν HFO. Τέλος, υπό το πρίσμα της διαφάνειας, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου του πλοίου θα αποκαλύπτονται ετησίως στους δανειστές.

Φωτό: www.kline.co.jp/en

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.