Mega συμφωνία στην αγορά του e-commerce

Mega συμφωνία στην αγορά του e-commerce

105
Mega συμφωνία στην αγορά του e-commerce

Ο κινεζικός κολοσσός του e-commerce, Αlibaba Group Holding, εξαγόρασε έναντι $2 δις το αντίπαλον δέος της στην αγορά, την εταιρεία Kaola, η οποία ανήκει στην επίσης κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών NetEase Inc. Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, η κίνηση αυτή της Alibaba αποσκοπεί στην βελτίωση των υπηρεσιών εισαγωγών και εξυπηρέτησης πελατών.

Παράλληλα η Αlibaba, η οποία προσβλέπει στο να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο εσόδων της, θα εξαγοράσει έναντι $700 εκατ. μειοψηφικό πακέτο της Tencent Music, η οποία επίσης ανήκει στην NetEase.

Οι δύο νέες αυτές επενδύσεις της Αlibaba υποδηλώνουν την προσπάθεια του κινεζικού κολοσσού να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του έναντι εταιρειών όπως η Pinduoduo αλλά και να υιοθετήσει νέες στρατηγικές ανάπτυξης.

Να σημειωθεί τέλος ότι η Kaola, η οποία ειδικεύεται στην προμήθεια προϊόντων πολυτελείας από το εξωτερικό στους Κινέζους καταναλωτές, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της ανεξάρτητη διατηρώντας το λογότυπο και το όνομά της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.