Το πρώτο bunker tanker διπλού καυσίμου της Σιγκαπούρης

Το πρώτο bunker tanker διπλού καυσίμου της Σιγκαπούρης

467
Το πρώτο bunker tanker διπλού καυσίμου της Σιγκαπούρης

Πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Keppel Nantong στην Κίνα, η τελετή ονοματοδοσίας του πρώτου δεξαμενόπλοιου ανεφοδιασμού καυσίμων που χρησιμοποιεί καύσιμο LNG και φέρει σημαία Σιγκαπούρης.

Το νεότευκτο πλοίο χωρητικότητας 7.990 dwt, το οποίο χρησιμοποιεί δύο τύπους καυσίμου, «ακούει στο όνομα» Marine Vicky και αναμένεται να ξεκινήσει την τροφοδοσία ναυτιλιακών καυσίμων κατά το α’ τρίμηνο του 2020. Το δεξαμενόπλοιο αναμένεται αρχικά να χρησιμοποιηθεί για δύο χρόνια από την ExxonMobil Asia Pacific προκειμένου να μεταφέρει τα νέα καύσιμα EMF.5™, παρέχοντας στους πελάτες της ExxonMobil τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα υψηλής ποιότητας τα οποία είναι συμβατά με τους νέους κανονισμούς.

Το εν λόγω πλοίο ανεφοδιασμού καυσίμων αποτελεί το τρίτο πλοίο διπλού καυσίμου το οποίο ναυπηγείται από την Keppel Offshore & Marine.
Όπως αναφέρει η Quah Ley Hoon, CEO τoυ Maritime and Port Authority (ΜPA) της Σιγκαπούρης, το πρώτο δεξαμενόπλοιο ανεφοδιασμού καυσίμων στη Σιγκαπούρη που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το LNG δείχνει την έμφαση που δίνεται προκειμένου να υιοθετηθεί από τη ναυτιλιακή βιομηχανία το LNG ως ναυτιλιακό καύσιμο.

Φωτό: Maritime and Port Authority of Singapore

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.