Στο χείλος του γκρεμού η Norwegian Air

Στο χείλος του γκρεμού η Norwegian Air

207
Στο χείλος του γκρεμού η Norwegian Air

Στο χείλος του γκρεμού φαίνεται πως βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χαμηλού κόστους της Ευρώπης.

Ο λόγος για την Norwegian Air, η οποία πλήττεται από την έλλειψη ρευστότητας και στην προσπάθειά της να διασωθεί ζήτησε από ομολογιούχους της να παρατείνουν κατά δύο έτη την περίοδο ωρίμανσης ομολόγων που διακρατούν, ύψους $380 εκατ.

Μάλιστα η νορβηγική εταιρεία αναμένεται να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση χρονοθυρίδες προσγείωσης-slots που κατέχει στο δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Σε περίπτωση που οι κάτοχοι ομολόγων της Norwegian Air αποδεχτούν την πρόταση, η low cost εταιρεία θα πρέπει να εξοφλήσει τα χρεόγραφά της έως τον Νοέμβριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του 2022.

Κύκλοι της αεροπορικής βιομηχανίας αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας καθώς τα κέρδη της παρουσιάζουν καθίζηση χρόνο με το χρόνο.

Η Norwegian Air, η οποία εκμεταλλεύθηκε τις χαμηλού κόστους πτήσεις προς τις ΗΠΑ για την ανάπτυξή της, αποτελεί παράδειγμα ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας και το 2012 προχώρησε στην παραγγελία 222 αεροσκαφών, τα περισσότερα στην ιστορία της ευρωπαϊκής αεροπορίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.