Μεγάλη μείωση για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας 

Μεγάλη μείωση για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας 

65
Μεγάλη μείωση για τις εξαγωγές της Νότιας Κορέας 

Σημαντική πτώση των εξαγωγών της Νότιας Κορέας σημειώθηκε για 9ο συνεχή μήνα τον Αύγουστο, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση της Σεούλ που δημοσιεύει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η πτώση κατά τον μήνα Αύγουστο έφτασε το 13,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, φτάνοντας τα 44,2 δις δολάρια. Ήταν ο 9ος συνεχής μήνας, αρχής γενομένης από τον περασμένο Δεκέμβριο, που οι μηνιαίες εξαγωγές ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πριν ένα χρόνο.

Οι εισαγωγές σημείωσαν επίσης κάμψη κατά 4,2% ή σε αξία τα 42,5 δις δολάρια, με το εμπορικό πλεόνασμα της Νότιας Κορέας να ανέρχεται σε 1,72 δις δολάρια. Η Σεούλ διατηρεί το εμπορικό της πλεόνασμα επί 91 συνεχείς μήνες.

Η οικονομία της Νότιας Κορέας η οποία στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στις εξαγωγές, επηρεάζεται ιδιαίτερα από την παγκόσμια εμπορική διένεξη και το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. Επιπλέον, η διαμάχη Σεούλ-Τόκιο δημιουργεί στρεβλώσεις στην εγχώρια βιομηχανία, προκαλώντας περαιτέρω αναταράξεις και ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.