Ούριος άνεμος για τα bulk carriers

Ούριος άνεμος για τα bulk carriers

743
Ούριος άνεμος για τα bulk carriers

Την ανασκόπηση αλλά και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς των dry σκιαγραφεί με πρόσφατη έκθεσή της η Belships με αφορμή τον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα στο report της εταιρείας με έδρα την Νορβηγία, αναφέρεται ότι η αγορά για τα Supramax/Ultramax παρουσίασε ανάκαμψη από το α’ στο β’ τρίμηνο κάτι το οποίο αποτυπώνεται και από τους καθαρούς ημερήσιους ναύλους. Πιο συγκεκριμένα και με βάση τον δείκτη BSI-58 οι κατά μέσο ναύλοι το β΄τρίμηνο ανήλθαν στα $8.617/ημέρα αυξημένοι κατά 7% σε σχέση με το α΄τρίμηνο.

Παράλληλα η Belships αναφέρει ότι η αγορά αντέδρασε θετικά κατά το εν λόγω διάστημα μετά την επαναλειτουργία πεδίων εξόρυξης iron ore στην Βραζιλία. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τις αυξανόμενες αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-Κίνας στο εμπορικό μέτωπο αλλά και τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, οι ναύλοι για τους συγκεκριμένους τύπους πλοίων αυξήθηκαν σημαντικά κατά το γ΄τρίμηνο και κινούνται κατά μέσο στα $14.500/ημέρα.

Στο ό,τι αφορά τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς, στην έκθεση της Belships τονίζεται ότι το slow steaming αποτελεί μια επιλογή ενόψει sulphur cap ενώ η διαχειρίστρια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.