Περισσότερες γυναίκες ναυτικούς: η δέσμευση της Δανίας

Περισσότερες γυναίκες ναυτικούς: η δέσμευση της Δανίας

176
Περισσότερες γυναίκες ναυτικούς: η δέσμευση της Δανίας

Η ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας προσβλέπει στην προσέλκυση ολοένα και περισσότερων γυναικών στα επαγγέλματα του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου, όπως προκύπτει από την νέα πρωτοβουλία της «Βlue Denmark».

Ειδικότερα, το «Girl Power in the Blue  Denmark» αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο και σκοπός του είναι η αύξηση της απασχόλησης των γυναικών στη θάλασσα αλλά και η μείωση των προκαταλήψεων που αυτές υφίστανται στον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι μόλις το 3% των ναυτικών στη Δανία είναι γυναίκες.

«Θέλουμε να εμπνεύσουμε νέες γυναίκες να επιλέξουν μια σταδιοδρομία στην ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς υπάρχουν πολλές προοπτικές», δήλωσε η επικεφαλής της καμπάνιας Anne Bay Riisager. Παράλληλα η ίδια τόνισε ότι θα πρέπει να αλλάξει η πεποίθηση πολλών γυναικών ότι το ναυτικό επάγγελμα αποτελεί ανδρική υπόθεση και γι’ αυτό θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια.

Τέλος να σημειωθεί ότι η  «Βlue Denmark» αποτελείται από πλοιοκτήτες, ναυτιλιακές εταιρείες και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο.

Φωτό: Beautiful-Moments/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.