Στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης από bulker

Στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης από bulker

155
Στιγμιότυπα από την επιχείρηση διάσωσης από bulker

Οκτώ Ινδονήσιους ψαράδες που αγνοούνταν για 10 μέρες διέσωσε το πλοίο ISL Star, που διαχειρίζεται η Wallem Group στα ανοιχτά του δυτικού Ειρηνικού.

Το πλοιάριο Hallelujar με σημαία Ινδονησίας εντοπίστηκε στις 13 Αυγούστου από το ISL Star όταν έλαβε σήμα από την αμερικανική ακτοφυλακή ότι το πλήρωμα ζητούσε επειγόντως βοήθεια. Τα οκτώ μέλη που επέβαιναν στο σκάφος είχαν ξεμείνει από τροφή και νερό.

Ένα ακόμη μέλος είχε διαφύγει νωρίτερα με την μοναδική σωστική λέμβο προς αναζήτηση βοήθειας και τελικά περισυνελέγη από ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος, το οποίο και έδωσε το σήμα κινδύνου. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, το ιαπωνικό σκάφος αδυνατούσε να εντοπίσει το ινδονησιακό πλοιάριο ούτε μέσω ραντάρ.

Η αμερικανική ακτοφυλακή στην νήσο Γκουάμ έλαβε αμέσως το σήμα και ειδοποίησε όλα τα πλοία που έπλεαν στην περιοχή να συμμετάσχουν στις έρευνες ανεύρεσης των Ινδονήσιων ψαράδων. Τελικά το ISL Star εντόπισε και περισυνέλλεξε τους 8 ψαράδες στα ανοικτά των Φιλιππίνων, σχεδόν 500 ν.μ. από τις ακτές του αρχιπελάγους και τους οδήγησε στις Αρχές του Παλάου.

Ο πλοίαρχος του ISL Star A. Misra εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ήταν η πρώτη που επιχείρησε το πλήρωμά μου και αισθανόμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να σώσουμε οκτώ ανθρώπους».

rescued-fishermen-and-isl-star-103845

Φωτό: Wallem.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.