Εκτός ελληνικών λιμένων το Adrian Darya 1

Εκτός ελληνικών λιμένων το Adrian Darya 1

759
Εκτός ελληνικών λιμένων το Adrian Darya 1

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά το ζήτημα που έχει προκύψει με το υπό ιρανική σημαία τάνκερ Adrian Darya 1, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα ελλιμενισμού του πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή σε άλλο λιμάνι της χώρας μας, όπως και οποιοδήποτε, άλλης φύσης, αίτημα προς τις ελληνικές αρχές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, βρίσκεται σε επικοινωνία δια της διπλωματικής οδού με την αμερικανική πλευρά, της οποίας οι θέσεις άλλωστε για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστές και έχουν κοινοποιηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα κράτη και λιμένες της Μεσογείου. Η Ουάσινγκτον διατείνεται με κάθε τρόπο ότι οποιαδήποτε τυχόν βοήθεια παρασχεθεί στο πλοίο θα θεωρηθεί υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Το Adrian Darya 1, πρώην Grace 1, που βρίσκεται στο επίκεντρο μίας οργισμένης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη βρισκόταν σήμερα το πρωί σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Οράν (Αλγερία) πλέοντας προς ανατολάς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.