«Διαζύγιο» FedEx – Amazon

«Διαζύγιο» FedEx – Amazon

198
«Διαζύγιο» FedEx – Amazon
Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τέλος στη συνεργασία της με την Amazon στο κομμάτι των επίγειων ταχυμεταφορών, αναμένεται να βάλει η FedEx στο τέλος Αυγούστου όπως ανακοίνωσε η δεύτερη.

Σημειώνεται ότι δύο μήνες πριν η FedEx τερμάτισε επίσης το συμβόλαιό συνεργασίας της με την Amazon σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές ταχυμεταφορών εμπορευμάτων. Η Amazon δημιουργεί με γοργούς ρυθμούς το δικό της δίκτυο αεροπορικών και επίγειων ταχυμεταφορών προκειμένου να έχει τον πλήρη έλεγχο των παραδόσεων των πακέτων της στοχεύοντας έτσι να μειώσει ουσιαστικά την εξάρτηση της από τη FedEx και τη UPS.

Μάλιστα η FedEx στην ετήσια έκθεσή της χαρακτήρισε ως «ανταγωνίστρια» στον κλάδο των logistics την Amazon , σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters. Από την άλλη, το e-commerce αποτελεί τα τελευταία χρόνια προτεραιότητα για τους κολοσσούς λιανικού εμπορίου όπως η Walmart και η Target και κατά συνέπεια το διαζύγιο με την Amazon εκτιμάται ότι θα κοστίσει στη FedEx λιγότερα απ’ ότι πριν από λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.