Στο νερό το μεγαλύτερο υβριδικό ferry του κόσμου

Στο νερό το μεγαλύτερο υβριδικό ferry του κόσμου

577
Στο νερό το μεγαλύτερο υβριδικό ferry του κόσμου

Την Πέμπτη 1 Αυγούστου παραδόθηκε από τα νορβηγικά ναυπηγεία Ulstein Verft στην Color Line το μεγαλύτερο plug-in υβριδικό πλοίο με το όνομα «Color Hybrid».

Το «Color Hybrid» θα κινείται με τη χρήση μπαταριών και περιλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις για την μείωση του θορύβου και των αέριων εκπομπών. Το νεότευκτο υβριδικό ferry έχει μήκος 160 μέτρων, πλάτος 27,1 μέτρων ενώ έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί έως και 2000 επιβάτες και 500 αυτοκίνητα.

Η Gunvor Ulstein, CEO του Ulstein Group ανέφερε ότι η καινοτομία και η παροχή ποιοτικών λύσεων για τους πελάτες των νορβηγικών ναυπηγείων αποτελεί προτεραιότητα.

Από την πλευρά του ο Trond Kleivdal, CEO της Color Line σημείωσε ότι η ναυπήγηση του μεγαλύτερου στον κόσμο υβριδικού πλοίου έρχεται σε συμφωνία με τις φιλοδοξίες της εταιρείας για την περαιτέρω ανάπτυξη βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων για την νορβηγική ναυτιλία.

Φωτό: Ulstein Verft

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.