Mega-επένδυση από την DP World

Mega-επένδυση από την DP World

91
Mega-επένδυση από την DP World

Η DP World, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης λιμένων παγκοσμίως, υπέγραψε πρόσφατα δύο συμφωνίες αξίας $1,2 δις με το conglomerate Maspion Group της Ινδονησίας για την κατασκευή ενός λιμένα εμπορευματοκιβωτίων αλλά και ενός κέντρου logistics στην ανατολική Ιάβα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την πρώτη κοινοπραξία ιδιωτικής φύσεως, η οποία προορίζεται για τον κλάδο των μεταφορών της Ινδονησίας. Οι δύο συμφωνίες στοχεύουν στο να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο κόμβο μεταφορών, ο οποίος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για το εμπόριο της Ινδονησίας.

Το project, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα του Προέδρου της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο του 2022 και εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές της ανατολικής Ιάβα.

Ο Πρόεδρος και CEO της DP World, Σουλτάνος Ahmed Bin Sulayem, ανέφερε ότι η νέα συμφωνία διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και αποδεικνύει την δέσμευσή της στην Ινδονησία.

Φωτό: Sergio Souza/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.