Προς ανάκαμψη τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

Προς ανάκαμψη τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

250
Προς ανάκαμψη τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης

Τον δρόμο της ανάκαμψης φαίνεται πως έχουν πάρει τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης παρά τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Keppel Offshore & Marine, κατέγραψε το α’ εξάμηνο του 2019 κέρδη $7,3 εκατ. έναντι ζημιών $29,2 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η αύξηση αυτή οφείλεται εν πολλοίς στα αυξημένα έσοδα από επενδύσεις αλλά και στα μειωμένα επιτόκια δανεισμού, τα οποία κλήθηκε να αποπληρώσει κατά το εν λόγω διάστημα. Έως τα τέλη του περασμένου Ιουνίου η Keppel Offshore & Marine είχε εξασφαλίσει νέες παραγγελίες αξίας $731 εκατ., κατά πολύ υψηλότερα από την συνολική αξία των παραγγελιών που είχαν δοθεί το 2018.

Από την άλλη, η Sembcorp Marine μπορεί να μην κατέγραψε κερδοφόρα τροχιά, ωστόσο κατάφερε να μειώσει αισθητά τις οικονομικές της απώλειες το α’ εξάμηνο του 2019. Πιο συγκεκριμένα, οι οικονομικές απώλειες της Sembcorp Marine άγγιξαν τα $7 εκατ. έναντι απωλειών $50 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2018. Παράλληλα, η σιγκαπουριανή εταιρεία εξασφάλισε νέα συμβόλαια αξίας $175 εκατ., τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ναυπήγηση ενός 12.000 κ.μ. πλοίου τροφοδοσίας LNG, καθώς και την επισκευή και ανακαίνιση 13 κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.