Οι υποδομές στο επίκεντρο προσοχής του Λευκού Οίκου

Οι υποδομές στο επίκεντρο προσοχής του Λευκού Οίκου

48
Οι υποδομές στο επίκεντρο προσοχής του Λευκού Οίκου

Το αμερικανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προέβη στην επιχορήγηση $856 εκατ. -μέσω του προγράμματος Infrastructure for Rebuilding America (INFRA)- με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Ουσιαστικά τα κεφάλαια αυτά θα διοχετευτούν για την ανάπτυξη νέων υποδομών αλλά και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων, όπως αυτοκινητοδρόμων, γεφυρών, λιμανιών και σιδηροδρόμων.

Από τα 20 projects, τα οποία αναμένεται να λάβουν επιχορήγηση, τα τρία αφορούν τους λιμένες της Βαλτιμόρης, του Κλίβελαντ και του Μαϊάμι. Ειδικότερα το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ θα χρηματοδοτήσει έναντι $125 εκατ. την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου Howard Street, το οποίο διευκολύνει την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από και προς το λιμάνι της Βαλτιμόρης.

Αντίστοιχα για την αποκατάσταση και την επέκταση του τερματικού Seaboard Marine στο λιμάνι του Μαϊάμι, η επιχορήγηση θα αγγίξει τα $8 εκατ..

Φωτό:  David Dibert/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.