Νέα χαμηλά για τις εξαγωγές ρυζιού της Ινδίας

Νέα χαμηλά για τις εξαγωγές ρυζιού της Ινδίας

50
Νέα χαμηλά για τις εξαγωγές ρυζιού της Ινδίας

Οι εξαγωγές ρυζιού της Ινδίας εκτιμάται ότι θα μειωθούν σε χαμηλά επταετίας, λόγω της αδύναμης ζήτησης από πλευράς των αφρικανικών χωρών, καθώς και λόγω των αυξημένων τιμών πώλησης ινδικού ρυζιού.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι μειωμένες εξαγωγές της Ινδίας αναμένεται ότι θα τονώσουν την εξαγωγική δραστηριότητα σημαντικών ανταγωνιστών της, όπως το Βιετνάμ, η Μιανμάρ και η Κίνα.

Οι εξαγωγές ρυζιού της Ινδίας εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να φτάσουν τους 11 εκατ. τόνους την καλλιεργητική περίοδο 2019/2020, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι αντίστοιχες εξαγωγές της περιόδου 2018/2019 είχαν ανέλθει σε 11,95 εκατ. τόνωνς, αντιπροσωπεύοντας μείωση κατά 7,2% συγκριτικά με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο, παρά το γεγονός ότι είχαν δοθεί από την ινδική κυβέρνηση κίνητρα με στόχο την αύξηση των εξαγωγών της χώρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Rice Exporters Association (REA), Krishna Rao, τα κίνητρα που δόθηκαν από την κυβέρνηση της Ινδίας για την αύξηση των εξαγωγών της χώρας ήταν προσωρινά, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο είναι αναγκαίο να τεθούν νέα καθώς υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πτώσης των εξαγωγών ρυζιού στο μέλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.