Μαίνεται ο «πόλεμος» Τόκιο-Σεούλ

Μαίνεται ο «πόλεμος» Τόκιο-Σεούλ

103
Μαίνεται ο «πόλεμος» Τόκιο-Σεούλ

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ν. Κορέας, η Korean Air Lines Co., Ltd., ανακοίνωσε την Δευτέρα 29 Ιουλίου ότι προχωρά σε αναστολή των πτήσεών της μεταξύ του Μπουσάν στην Ν. Κορέα και της πόλης Σαππόρο στην Ιαπωνία, λόγω της ισχνούς ζήτησης, καθώς εντείνονται περαιτέρω οι διπλωματικές και οικονομικές διενέξεις μεταξύ των δύο ασιατικών κρατών.

Επιπλέον, η Korean Air Lines εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των πτήσεών της μεταξύ των δύο χωρών ή της πραγματοποίησης των δρομολογίων με χρήση μικρότερης χωρητικότητας αεροσκαφών.

Ιαπωνία και Ν. Κορέα βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο εμπορικό και επιχειρηματικό μπρα-ντε-φερ, προκαλώντας χάος τόσο στην αεροπορική όσο και στην τουριστική βιομηχανία των δύο χωρών.

Η Ιαπωνία, μετά την Κίνα, αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους Κορεάτες. Ωστόσο, από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και τον Μάιο η πτώση της κορεατικής τουριστικής κίνησης προς την Ιαπωνία ήταν ιδιαίτερη σημαντική, ωθώντας την Korean Air να σκέφτεται σοβαρά να παύσει από τα μέσα Αυγούστου τα μη επικερδή αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ των δύο χωρών. Στον αντίποδα, άλλες αεροπορικές εταιρείες της Ν. Κορέας, όπως η Asiana Airlines και η Jeju Air, δεν έχουν ανακοινώσει -προς το παρόν- αλλαγές των δρομολογίων τους προς την Ιαπωνία.

Σε ό,τι αφορά την πλευρά της Ιαπωνίας, η Japan Airlines κατέγραψε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά σχεδόν 7% στις πτήσεις της προς την Ν. Κορέα τον περασμένο Μάιο, συγκριτικά με πέρυσι, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια στην εν λόγω αεροπορική εταιρεία να τροποποιήσει τα δρομολόγιά της μεταξύ των δύο χωρών.

Φωτό:  Bilal EL-Daou/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.