Ψήφος εμπιστοσύνης από την ισπανική Baleària στο καύσιμο LNG

Ψήφος εμπιστοσύνης από την ισπανική Baleària στο καύσιμο LNG

116
Ψήφος εμπιστοσύνης από την ισπανική Baleària στο καύσιμο LNG

Η ισπανική ναυτιλιακή εταιρεία Baleària ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκαν στις αρχές Ιουλίου οι εργασίες μετασκευής στο επιβατηγό πλοίο Abel Matutes ώστε αυτό να κινείται με καύσιμο LNG. Στα τέλη του Ιουλίου το πλοίο αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του μεταξύ της Huelva και των La Luz (Las Palmas de Gran Canaria) και Santa Cruz de Tenerife των Καναρίων Νήσων.

Το πλοίο Abel Matutes έχει μήκος 190 μέτρα και χωρητικότητα 900 επιβάτες με 2.235 μέτρα λωρίδας για μεταφορά οχημάτων. Πέραν της μετασκευής στη μηχανή προκειμένου να καταναλώνει καύσιμο LNG, στο πλοίο εγκαταστάθηκαν επίσης και δύο δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμου LNG χωρητικότητας 178 κυβικών μέτρων.

Ήδη από το 2017 το πλοίο χρησιμοποιεί και μια ηλεκτρομηχανή κατανάλωσης καυσίμου LNG, ενώ πρόκειται για το δεύτερο πλοίο του στόλου της εταιρείας στο οποίο πραγματοποιούνται μετασκευές προκειμένου να κινείται με καύσιμο LNG.

Αυτή τη στιγμή η Baleària έχει στο στόλο της τέσσερα πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG, αριθμός που θα αυξηθεί στα εννέα μέχρι το 2021, περιλαμβάνοντας έξι πλοία από μετασκευές και τρία νεότευκτα.

Φωτό: www.balearia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.