Νέα εποχή για το King Abdullah Port

Νέα εποχή για το King Abdullah Port

91
Νέα εποχή για το King Abdullah Port

To King Abdullah Port (KAP) της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο αποτέλεσε σύμφωνα με την Alphaliner το δεύτερο πιο ταχέως αναπτυσσόμενο εμπορικό λιμάνι του κόσμου για το 2018, στοχεύει σε περαιτέρω αύξηση της ετήσιας διακίνησης φορτίων του.

Συγκεκριμένα, μέσα από την ενίσχυση του εξοπλισμού του KAP με νέους και τεχνολογικά προηγμένους γερανούς, αλλά και μέσα από την πρώτη φάση επέκτασης της χωρητικότητάς του, το εν λόγω λιμάνι αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα εξυπηρέτησης φορτίων αγγίζοντας τα 5 εκατ. TEUs ετησίως.

Κατά την διάρκεια του 2018 μέσω του λιμένα KAP, ο οποίος βρίσκεται στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, υπολογίζεται ότι διακινήθηκαν περίπου 2,3 εκατ. TEUs, συγκριτικά με τα 1,7 εκατ. TEUs το 2017.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι KAP εφαρμόζεται ένα σχέδιο επτά φάσεων ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση των οποίων θα μπορούν σε ετήσια βάση να διακινούνται από τον λιμένα έως και 20 εκατ. TEUs και 15 εκατ. τόνων χύδην φορτίου.

Το KAP αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό εμπορικό λιμάνι της Σαουδικής Αραβίας, ενώ η γεωγραφική του θέση έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία, καθώς βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, μία από τις σημαντικές θαλάσσιες οδούς για το παγκόσμιο εμπόριο, ενώ ένα ευρύ δίκτυο μεταφορών συνδέει τον λιμένα με μεγάλα αστικά και οικονομικά κέντρα της Αραβικής Χερσονήσου.

Φωτό: Κingabdullahport.com.sa

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.