Νέες ναυπηγήσεις παγοθραυστικών LNG carriers

Νέες ναυπηγήσεις παγοθραυστικών LNG carriers

326
Νέες ναυπηγήσεις παγοθραυστικών LNG carriers

Η ιαπωνική MOL ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τελετή ονοματοδοσίας για το νέο παγοθραυστικό της LNGcarrier, το «Nikolay Urvantsev». Το συγκεκριμένο όνομα δόθηκε στο πλοίο προς τιμήν του διάσημου Ρώσου γεωλόγου και εξερευνητή.

Το παγοθραυστικό LNG carrier ναυπηγήθηκε από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. για λογαριασμό των εταιρειών MOL και Cosco Shipping Corporation Limited, ενώ αναμένεται να απασχοληθεί στο Yamal LNG project της Novatek, το οποίο βρίσκεται στη Sabetta στον Αρκτικό Ωκεανό.

Να σημειωθεί ότι το «Nikolay Urvantsev» αποτελεί αδελφό πλοίο των «Vladimir Rusanov»και«Vladimir Vize», τα οποία πραγματοποιούν από το 2018 μεταφορές LNG από το YamalLNG.

Η MOL είχε ανακοινώσει επισήμως τον Ιούλιο του 2014 ότι θα συμμετέχει στο Yamal LNG, προχωρώντας σε παραγγελίες ice-breakers τον Μάιο του 2016, τα οποία είναι ναυπηγημένα με τέτοιον τρόπο που να μπορούν να πλέουν ανεμπόδιστα ακόμα και σε θερμοκρασίες έως και -52°C.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.