Λιβύη: Εμπόδια στις εξαγωγές αργού

Λιβύη: Εμπόδια στις εξαγωγές αργού

156
Λιβύη: Εμπόδια στις εξαγωγές αργού

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης, National Oil Corporation (NOC), ανακοίνωσε την παύση των εξαγωγών αργού από το λιμάνι Zawiya λόγω της αναστολής της παραγωγής πετρελαίου από το πετρελαϊκό κοίτασμα Sharara.

Το Sharara, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Λιβύης, αποτελεί το μεγαλύτερο πετρελαϊκό κοίτασμα της χώρας. Από το συγκεκριμένο κοίτασμα εκτιμάται ότι παράγονται τουλάχιστον 290.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, παρατηρήθηκε βλάβη σε βαλβίδα ενός εκ των κύριων αγωγών δια μέσου των οποίων γίνεται η μεταφορά πετρελαίου από το κοίτασμα Sharara, η οποία φαίνεται ότι προήλθε από μέλη εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία της οποίας, ωστόσο, δεν έχουν προς το παρόν γνωστοποιηθεί.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της NOC, οι επανειλημμένες απόπειρες για σαμποτάρισμα της παραγωγής αργού στην Λιβύη πλήττει σημαντικά τα έσοδα της χώρας, ενώ συγχρόνως διαταράσσονται και οι ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.