Πρόσω ολοταχώς προς νέας γενιάς bulk carriers

Πρόσω ολοταχώς προς νέας γενιάς bulk carriers

1084
Πρόσω ολοταχώς προς νέας γενιάς bulk carriers

Η ιαπωνική NYK έχει προσεγγίσει την Japan Marine United Corporation (JMU) προκειμένου η δεύτερη να ναυπηγήσει για την πρώτη ένα νέας γενιάς bulk carrier.

Το bulk carrier κατηγορίας Capesize, το οποίο θα παραδοθεί στην NYK το 2021, θα έχει χωρητικότητα 211.000 τόνους, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με scrubbers καθιστώντας το ένα πλοίο φιλικό προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η NYK, το νέο bulk carrier πρόκειται να χρονοναυλωθεί από την JFE Steel Corporation προκειμένου να  πραγματοποιεί μεταφορές  πρώτων υλών -σιδηρομεταλλεύματος καθώς και άνθρακα οπτανθρακοποίησης (coking coal)- σε διαδρομές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το νέο Capesize της NYK, μήκους 299,9 μ., πλάτους 50 μ. και βυθίσματος 25 μ., θα ναυπηγηθεί με τέτοιον τρόπο προκειμένου να ανταποκρίνεται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς αναφορικά με τις εκπομπές οξειδίων του θείου και αζώτου, ενώ θα προσφέρει εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.