Χαμηλές πτήσεις για την Boeing

Χαμηλές πτήσεις για την Boeing

97
Χαμηλές πτήσεις για την Boeing

Η Boeing, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε δέσμευση 4,9 δις δολαρίων για την κάλυψη των αποζημιώσεων, τις οποίες θα χρειαστεί να καταβάλει σε αερομεταφορείς για τα καθηλωμένα αεροσκάφη 737 MAX αλλά και λόγω της καθυστέρησης παράδοσης παραγγελθέντων 737 MAX, μετά τα δύο πρόσφατα πολύνεκρα δυστυχήματα.

H εξέλιξη αυτή αναμένεται να πλήξει τα έσοδα και τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας το β΄ τρίμηνο κατά $5,6 δις. Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε ότι το κόστος κατασκευής του 737 αυξήθηκε κατά $1,7 δις λόγω της μεγαλύτερης του αναμενομένου μείωσης της παραγωγής.

Ο Dennis Muilenburg, CEO της Boeing, σημείωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην ασφαλή επιστροφή του 737 ΜΑΧ στην ενεργό «δράση» και συμπλήρωσε ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβατών που επιλέγουν τα αεροσκάφη της Boeing για τα ταξίδια τους.

Από την πλευρά του ο Greg Smith, CFO της Boeing, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διαχείριση της ρευστότητας της εταιρείας και την ενίσχυση της ευελιξίας στους ισολογισμούς της.

Φωτό: Boeing

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.