Ο βραζιλιάνικος καφές «κατακτά» την Κίνα

Ο βραζιλιάνικος καφές «κατακτά» την Κίνα

86
Ο βραζιλιάνικος καφές «κατακτά» την Κίνα

H Kίνα φαίνεται πως αναδεικνύεται σε σημαντικό εισαγωγέα βραζιλιάνικου καφέ, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé, κατά τους πέντε πρώτους μήνες του 2019 αυτές αυξήθηκαν κατά 23,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, η Βραζιλία απέστειλε στον ασιατικό γίγαντα 88.179 σάκους των 60 κιλών καφέ μεταξύ Ιανουαρίου-Μαΐου 2019 με τον πρόεδρο της Cecafé, Nelson Carvalhaes, να σημειώνει ως κύριους παράγοντες της σημαντικής αυτής αύξησης τον ρόλο των νέων καταναλωτών στην Ασία αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον των Βραζιλιάνων εξαγωγέων να επεκταθούν στην Κίνα.

Παράλληλα, ο κ. Carvalhaes τόνισε ότι η αύξηση του μεριδίου αγοράς καφέ της Βραζιλίας σε έναν από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα. Την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ότι η νοτιοαμερικανική χώρα μπορεί να προσφέρει μεγάλες ποσότητες ποιοτικού καφέ και να καλύψει τη ζήτηση σε διαφορετικές αγορές.

Να σημειωθεί ότι η Βραζιλία είναι υπεύθυνη για το 38% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ και μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019 εξήγαγε περίπου 41 εκατ. σάκους των 60 κιλών καφέ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.