Κίνα: Μείωση για τις εισαγωγές σόγιας

Κίνα: Μείωση για τις εισαγωγές σόγιας

90
Κίνα: Μείωση για τις εισαγωγές σόγιας

Οι κινεζικές εισαγωγές σόγιας μειώθηκαν κατά 11,5% τον περασμένο Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με τελωνειακά στοιχεία του ασιατικού γίγαντα, κυρίως λόγω της σινο-αμερικανικής κόντρας αλλά και της μειωμένης ζήτησης απόρροια της αφρικανικής γρίπης των χοίρων.

Ειδικότερα, η Κίνα εισήγαγε 6,51 εκατ. τόνους σόγιας τον Ιούνιο έναντι 7,36 εκατ. τόνων τον Μάιο ενώ τον Ιούνιο του 2018 οι εισαγωγές της σόγιας κινήθηκαν στους 8,7 εκατ. τόνους.

Πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, ο κ. Xiang Bo, αναλυτής της Zheshang Futures, ανέφερε ότι οι αριθμοί για τις κινεζικές εισαγωγές σόγιας του φετινού Ιουνίου αναμενόταν μειωμένοι λόγω των διενέξεων με τις ΗΠΑ αλλά και της αφρικανικής γρίπης, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο άνω του 1 εκατ. χοίρων μέχρι στιγμής.

Τέλος για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η Κίνα εισήγαγε 38,27 εκατ. τόνους σόγιας, σημειώνοντας μείωση 14,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.