Η Eni επενδύει στην αγορά του φυσικού αερίου

Η Eni επενδύει στην αγορά του φυσικού αερίου

95
Η Eni επενδύει στην αγορά του φυσικού αερίου

Η ιταλική Eni συμφώνησε με την κυβέρνηση της Τυνησίας την επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας μεταφοράς αλγερινού φυσικού αερίου διαμέσου αγωγού που διέρχεται από το έδαφος της Τυνησίας.

Η συμφωνία, διάρκειας 10 ετών, υπογράφηκε από τον Τυνήσιο υπουργό Βιομηχανίας, Slim Feriani, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eni Claudio Descalzi, παρουσία του πρωθυπουργού της Τυνησίας Youssef Chahed, και επιτρέπει στην ιταλική εταιρεία την εισαγωγή του φυσικού αερίου της Αλγερίας μέσω των Στενών της Σικελίας.

Η Eni, μέσω θυγατρικής της εταιρείας, αναλαμβάνει την υποχρέωση να προβεί και στις αναγκαίες βελτιώσεις λειτουργίας του αγωγού, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του δεκαετίας του 1980 και ο οποίος με μήκος 370 χλμ. από τα σύνορα Αλγερίας-Τυνησίας καταλήγει στο ακρωτήριο Bon στα ανατολικά παράλια της Τυνησίας, απέναντι από τις ακτές της Σικελίας. Με δυνατότητα μεταφοράς περίπου 34 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση, ο αγωγός συμβάλλει σημαντικά στην ομαλή τροφοδοσία με ενέργεια τόσο την Τυνησία όσο και την Ιταλία.

Φωτό: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.