Νέα δεδομένα δημιουργεί το Sulphur Cap

Νέα δεδομένα δημιουργεί το Sulphur Cap

366
Νέα δεδομένα δημιουργεί το Sulphur Cap

Η Κίνα φαίνεται να πρωτοστατεί για ακόμη μία φορά, καθώς εν όψει του Sulphur Cap 2020 ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση LSFO futures με υποκείμενη αξία Ομολογίες (Βοnd future) στο Shanghai Futures Exchanges έως το τέλος του έτους.

Τα εν λόγω συμβόλαια θα δώσουν την ευκαιρία σε επενδυτές από το εξωτερικό να συμμετέχουν στο trading στις κινεζικές αγορές, ενώ ο ασιατικός γίγαντας με την κίνηση αυτή θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες τιμές στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων.

Όπως τόνισε ο Jiang Yan, πρόεδρος του Shanghai Futures Exchanges, η παγκόσμια αγορά ναυτιλιακών καυσίμων αναμένεται να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, καθώς οδεύουμε προς το 2020, και η Κίνα μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο τροφοδοσίας LSFO.

Να σημειωθεί ότι τα low-sulphur fuel oil futures θα αποτελέσουν τα δεύτερα bonded oil futures συμβόλαια, τα οποία θα διαπραγματεύονται στο Shanghai International Energy Exchange μετά από τα crude oil futures.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών το μεγαλύτερο κινεζικό διυλιστήριο -Sinopec- ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την παραγωγή και προμήθεια LSFO.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.