Καμπότζη: Aύξηση για τις εξαγωγές ρυζιού

Καμπότζη: Aύξηση για τις εξαγωγές ρυζιού

51
Καμπότζη: Aύξηση για τις εξαγωγές ρυζιού

Οι εξαγωγές ρυζιού από την Καμπότζη προς την ΕΕ μειώθηκαν σημαντικά το α’ εξάμηνο του 2019 μετά την επιβολή δασμών, ωστόσο οι όποιες απώλειες αντισταθμίστηκαν από τις υψηλές πωλήσεις προς την Κίνα.

Σημειωτέων ότι η ΕΕ επέβαλε τον περασμένο Ιανουάριο δασμούς στις εισαγωγές ρυζιού από την Καμπότζη και τη Μιανμάρ για τα επόμενα τρία χρόνια σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι εγχώριοι παραγωγοί, κυρίως της Ιταλίας, όπως αναφέρει το Reuters.

Κατά συνέπεια οι εξαγωγές ρυζιού της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας προς την ΕΕ μειώθηκαν κατά 32% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, φτάνοντας τους 93.503 τόνους, σύμφωνα με στοιχεία του Secretariat of One Window Service for Rice Export Formality. Από την άλλη, οι αντίστοιχες εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 66% (118.401 τόνοι), ενώ συνολικά οι εξαγωγές ρυζιού από την Καμπότζη αυξήθηκαν κατά 3,7% (281.538 τόνοι) το α’ εξάμηνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.