ΗΠΑ: «Βουτιά» για τα αποθέματα αργού

ΗΠΑ: «Βουτιά» για τα αποθέματα αργού

57
ΗΠΑ: «Βουτιά» για τα αποθέματα αργού

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν αισθητά την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ παραπάνω του αναμενομένου, καθώς τα αμερικανικά διυλιστήρια επεξεργάστηκαν τις μεγαλύτερες ποσότητες μαύρου χρυσού από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Energy Information Administration (ΕΙΑ) τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 9,5 εκατ. βαρέλια κατά την εβδομάδα έως τις 5 Ιουλίου και αυτό συνέβη ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση περί τα 3,1 εκατ. βαρέλια.

Όπως ανέφερε στο Reuters o Carsten Fritsch, oil analyst της Commerzbank, η εξέλιξη αυτή θα ωθήσει προς τα επάνω τις τιμές, συμπληρώνοντας ότι η αμερικανική αγορά πετρελαίου «περιορίζεται».

Έτσι λοιπόν τα futures αμερικανικού αργού ανήλθαν στα $59,59/βαρέλι (+3%), ενώ αυτά του Brent άγγιξαν τα $66,06/βαρέλι, σημειώνοντας επίσης αύξηση 3%. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί οι τιμές πετρελαίου είχαν ήδη πάρει την ανιούσα πριν την δημοσιοποίηση των στοιχείων από πλευράς ΕΙΑ, καθώς ένας σημαντικός αριθμός oil majors είχε αναστείλει την λειτουργία των γεωτρυπάνων του στον Κόλπο του Μεξικό εν αναμονή έλευσης ενός ισχυρού τροπικού κυκλώνα στην περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.