Η Onex στο πλευρό του Λιμενικού Σώματος

Η Onex στο πλευρό του Λιμενικού Σώματος

209
Η Onex στο πλευρό του Λιμενικού Σώματος

Με αφορμή την βοήθεια την οποία παρέχει το Νεώριο Σύρου προς το Λιμενικό Σώμα και ιδίως προς το Λιμεναρχείο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Βαμβακούσης εκφράζει με επιστολή τις ευχαριστίες του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της Onex Syros Shipyards, κ. Πάνο Ξενοκώστα.

Στο κείμενο της επιστολής του ο Λιμενάρχης Σύρου εκφράζει τις ευχαριστίες της υπηρεσίας του για τη στήριξη του ιστορικού ναυπηγείου προς αυτήν, καθώς τα μηχανολογικά τμήματά του πραγματοποίησαν πρόσφατα δωρεάν εργασίες συντήρησης στο αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ 421 του Λιμεναρχείου Σύρου με ανέλκυση αυτού επί πλωτής δεξαμενής και παροχή διευρυμένων τεχνικών παρεμβάσεων από πολυάριθμη ομάδα εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών.

Πρόκειται για μία σημαντική παροχή βοήθειας από μέρους του Νεωρίου Σύρου, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του αξιόμαχου των επιχειρησιακών μέσων της Λιμενικής Αρχής Σύρου και ιδίως του αντιρρυπαντικού σκάφους ΠΛΣ 421, το οποίο όποτε απαιτηθεί επιχειρεί στον ευαίσθητο τομέας της προστασίας του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί ότι την αμέσως επομένη της επισκευής του, το αντιρρυπαντικό σκάφος ΠΛΣ 421, όντας επιχειρησιακά έτοιμο και κατόπιν εντολής του ΥΝΑΝΠ, έσπευσε στη Σίφνο όπου και είχε συμβεί ναυτικό ατύχημα για να επιχειρήσει στον καθαρισμό τυχόν ρύπων.

Από πλευράς της η Onex Syros Shipyards ευχαριστεί τη Λιμενική Αρχή Σύρου για τις άοκνες προσπάθειες της και υπόσχεται ότι θα είναι πάντα έμπρακτα δίπλα της στον καθημερινό της αγώνα με ότι δυνάμεις διαθέτει, ακολουθώντας την εταιρική της φιλοσοφία: «υπηρετούμε με υπερηφάνεια αυτούς που υπερήφανα υπηρετούν την πατρίδα μας».

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.