Επιπλέον παραγγελίες για mega containerships

Επιπλέον παραγγελίες για mega containerships

730
Επιπλέον παραγγελίες για mega containerships

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (SHI) παρέδωσαν πρόσφατα στην MSC το νέο της πλοίο, το οποίο φέρει την ονομασία «MSC Gulsun».

Το «MSC Gulsun» εκτιμάται ότι αποτελεί το μεγαλύτερο containership του κόσμου με όρους μεταφορικής ικανότητας, καθώς διαθέτει δυνατότητα μεταφοράς 23.000 TEUs, μήκος 400 μ., πλάτος 61,5 μ. και βύθισμα 33,2 μ.

Επιπλέον το νέο containership της MSC αποτελεί ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο, καθώς διαθέτει συστήματα scrubbers τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στο πλοίο να μπορεί να καταναλώνει καύσιμα υψηλότερης από 0,5% περιεκτικότητας σε θείο.

Το «MSC Gulsun» ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 8 Ιουλίου εκτελώντας την τακτική γραμμή Xingang (Κίνα)- Gdansk (Πολωνία).

Να σημειωθεί ότι η MSC έχει επιλέξει την επένδυση σε mega containerships, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε παραγγείλει προς ναυπήγηση έξι μεγάλης χωρητικότητας πλοία από την SHI, ενώ αναμένει προς παραλαβή άλλα πέντε παρόμοιας χωρητικότητας πλοία από την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

Φωτό- Βίντεο: You Tube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.