Τσουχτερό πρόστιμο στην British Airways

Τσουχτερό πρόστιμο στην British Airways

217
Τσουχτερό πρόστιμο στην British Airways

Βαρύς φαίνεται πως έπεσε ο πέλεκυς στη British Airways, καθώς -όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία- της επιβλήθηκε πρόστιμο 183 εκατ. στερλινών (204 εκατ. ευρώ) από τον βρετανικό Οργανισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ICO.

Ειδικότερα, η ICO μετά από εκτεταμένη έρευνα διαπίστωσε περιστατικά κλοπής προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων χιλιάδων πελατών της British Airways, τα οποία ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2018 λόγω ύπαρξης «ανεπαρκών συστημάτων ασφαλείας».

Όπως σημείωσε η Elizabeth Denham, Information Commissioner, ICO, όταν ένας οργανισμός αποτυγχάνει να εξασφαλίσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τότε αυτό καθίσταται κάτι παραπάνω από «άβολο», συμπληρώνοντας ότι «ο νόμος είναι ξεκάθαρος» σε αυτές τις περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο Alex Cruz, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της British Airways, τόνισε ότι έμεινε έκπληκτος από τα ευρήματα της ICO και προσέθεσε ότι η εταιρεία έκανε ότι είναι δυνατό για την αποτροπή κλοπής προσωπικών δεδομένων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.