Ιαπωνική «σφραγίδα» στο Arctic LNG 2

Ιαπωνική «σφραγίδα» στο Arctic LNG 2

97
Ιαπωνική «σφραγίδα» στο Arctic LNG 2

Κοινοπραξία ιαπωνικών εταιρειών υπέγραψε συμφωνία με την Novatek προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο της τάξης του 10% στο ενεργειακό έργο Arctic LNG 2.

Η κοινοπραξία αποτελείται από την Mitsui & Co και την Japan Oil, Gas and Metals National Corporation (JOGMEC).

To Arctic LNG 2 αποτελεί ένα κομβικής σημασίας LNG project στη Χερσόνησο Gydan στη Ρωσία με την Novatek να αποτελεί τον βασικό μέτοχο του συγκεκριμένου ενεργειακού έργου.

Μετά το Yamal LNG, η Novatek σχεδιάζει να δημιουργήσει το Arctic LNG 2, το δεύτερο ενεργειακό της έργο στην Αρκτική, το οποίο θα αποτελείται από τρεις γραμμές παραγωγής LNG, ετήσιας παραγωγικής ικανότητας περίπου 6,6 εκατ. τόνους LNG έκαστη.

Η λειτουργία του Arctic LNG 2 αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023 συμβάλλοντας σε ενίσχυση των μεταφορών LNG από την Ρωσία προς την Ασία και την Ευρώπη μέσω του Βόρειου Περάσματος, ενώ το συνολικό κόστος της κατασκευής του έργου εκτιμάται στα $21-23 δις.

Στο Arctic LNG 2 project συμμετέχουν ήδη η CNPC της Κίνας με μερίδιο 10%, όπως και η COSCO Shipping, η Sovcomflot και το Silk Road Fund.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.