Επιστροφή στην εποχή των ιστίων;

Επιστροφή στην εποχή των ιστίων;

248
Επιστροφή στην εποχή των ιστίων;

Στο πλαίσιο του συνεδρίου La Mer XXL, η Neoline ανακοίνωσε ότι επέλεξε την γαλλική Neopolia S.A.S για την κατασκευή των δύο πρώτων της πλοίων με τη χρήση ιστίων για την πρόωσή τους.

Η ναυπήγηση του πρώτου από τα δύο πλοία αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019, με παράδοση το 2021. Για την ολοκλήρωση του καινοτόμου αυτού project η Neoline θα έχει στο πλευρό της εταιρείες όπως η Groupe Renault, Manitou Group και η Groupe Beneteau.

Με αφορμή την συμφωνία ο Michel PERY, πρόεδρος της Neoline, ανέφερε ότι η Neopolia αποτελεί σημαντικό εταίρο για την εταιρεία του και μέσω της ικανότητάς της να αφουγκράζεται τις ανάγκες των πλοιοκτητών η ίδια θα ανταπεξέλθει σε ένα τόσο σημαντικό project.

Aπό την πλευρά του ο Alain Leroy, πρόεδρος της Neopolia σημείωσε ότι η συνεργασία με την Noelene αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας εμπλοκής της σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτό: Neoline

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.