Ψηλά στην ατζέντα η θαλάσσια ασφάλεια

Ψηλά στην ατζέντα η θαλάσσια ασφάλεια

77
Ψηλά στην ατζέντα η θαλάσσια ασφάλεια

Το Nautical Institute (NI) και ο IMO υπέγραψαν πρόσφατα MoU στο πλαίσιο του οποίου το NI θα υποστηρίξει την προσπάθεια του IMO προκειμένου να μπορούν οι αναπτυσσόμενες χώρες να ανταποκριθούν στα διεθνή πρότυπα που έχουν οριστεί στον ναυτιλιακό τομέα.

Συγκεκριμένα το NI πρόκειται να προσφέρει την τεχνογνωσία του, έτσι ώστε να συμβάλει στο έργο του Integrated Technical Cooperation Programme (ITCP) του IMO, ο στόχος του οποίου είναι να διασφαλιστεί ότι οι χώρες-μέλη του συμμορφώνονται με κανονισμούς που αφορούν την θαλάσσια ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την διεξαγωγή σεμιναρίων, workshops, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.ά.

Ο CEO του NI, καπτ. John Lloyd, τόνισε την βαθιά ικανοποίησή του για την συνεργασία του NI με τον IMO, έχοντας ως κοινή επιδίωξη να διαμορφωθεί ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον εντός της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.